Bloggarkiv

måndag 28 november 2011

+ Tillägg på inlägget nedan: Frukt

Tänker mig lite att livet i hjärnan- alltså ens tankar kan vara lite som frukterna i en fruktsallad. Vissa är allergiska mot vissa frukter och måste plocka bort dem, och vissa tål dem inte alls så att ett litet inslag av en frukt man inte tål gör att man inte kan äta någon fruktsallad alls. Alla tankar blir infekterade och allt måste bort. Allt måste förnyas och noggrant så måste den frukten man inte tål undvikas. 
Vissa tankar tycker man helt enkelt inte om. Man tycker inte om att tänka dem men de påverkar inte ens tankeliv så mycket. Man kan enkelt plocka bort dem och de gör inte så mycket skada sen. 


Ibland kanske det helt enkelt är bäst att lägga alla tankar i olika fack (tacostyle) och sedan välja mellan vad man ska fokusera och fördjupa sig i. Å andra sidan så ingår det i livet att inte kunna påverka så mycket, tankarna blandas som en fruktsallad och man får lite av allt, ostyrigt. Finns ju en viss charm i det också. Att man då måste brottas, peta och ta itu med frukterna man faktiskt inte gillar och även ta konsekvenserna av att fördjupa sig i (äta för mycket av) en frukt som man inte gillar. Om det är en frukt man inte tål så är det ju extra krångligt att ta itu med det men det är också lite "gilla läget". Vissa tankar gör en helt enkelt galen på riktigt och då får man leva med att inte kunna fördjupa sig i dem. 


//Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera mera!